RECEPT FRÅN HJ

Fajitas med mexikansk kålsallad

Fyll tortillabröden med fajitaskryddad färs, salsa och en god kålsallad. Krossa tortillachips och strö över fyllningen för extra cruch.

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • smör att steka i
  • 3 msk fajita kryddmix
  • Tillbehör

  • 200 g tortillachips
  • 1 burk salsa
  • 8 st tortillabröd
  • 250 g klyftade körsbärstomater
  • gräddfil
  • lime i klyftor
  • Kålsallad

  • 200 g strimlad vitkål
  • 0.5 kruka hackad koriander
  • 1 st tunt skivad grön chili
  • saften från en halv lime
  • salt

Gör så här

1

Blanda vitkål, koriander och chili. Smaka av med limesaft och salt.

2

Stek färsen brun och smulig i smör, på hög värme. Tillsätt kryddmixen, stek en liten stund till och rör om ordentligt.

3

Servera färsen och kålsalladen med alla tillbehören i de mjuka bröden.


Recept