RECEPT FRÅN HJ

Ewas vinnarbulle med vit choklad och mandel

Ovanligt gott på ett bra sätt! Mycket bra bulldeg och fin smak av mandel och vit choklad. Konditoriklass!

Okänd
40 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst för söta degar
  • 3.5 dl mjölk
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vit sirap
  • ägg
  • 150 g smör
  • ca 13 dl vetemjöl special
  • Fyllning

  • 200 g vit choklad
  • 1 dl sötmandel
  • 200 g smör
  • 0.75 dl rörsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling

  • ägg
  • 1 msk vispgrädde
  • florsocker

Gör så här

1

Ugn: 200 grader. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° tillsammans med stött kardemumma. Häll mjölken över jästen och rör om tills den lösts upp.

2

Tillsätt socker, sirap, ägg, smöret i bitar och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den är smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

3

Fyllning: Hacka choklad och mandel fint. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt och blanda i hackad choklad och mandel.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar, 50x30 cm. Kavla ut varje till en platta och bred på fyllning. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ bullarna med snittytan upp på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5

Vispa upp ägget med grädde och pensla bullarna. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter. Låt svalna något och pudra gärna florsocker över.


Recept