Evas budgetbullar

Eva Aronsson, Uddevalla, skickade in detta goda recept. ?Mandel har ett högt kilopris. Det blir mycket billigare om man byter ut mandeln mot solroskärnor och potatis.?

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 tsk stött kardemumma
  • vetemjöl ca 13 dl

Fyllning:

100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
170 g potatis kokt
100 g solrosfrön rostade
2 st äggvitor

Pensling:

ägg
pärlsocker

Gör så här

1
Smält smöret. Tillsätt mjölk och värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke och lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

2
Fyllning: Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Tillsätt mosad potatis och malda solrosfrön. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangulär platta. Bred på fyllning och rulla ihop degen. Skär i bitar och ställ på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.

4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.

Scroll to Top