Entrecôte med rucolasås

Du behöver 4 skiva entrecôte salt svartpeppar grillolja Rucolasås: 0.75 dl valnötskärnor 1 st vitlöksklyfta 1 tsk färsk basilika hackad 0.5 tsk färsk dragon hackad...

Du behöver

  • 4 skiva entrecôte
  • salt svartpeppar
  • grillolja

Rucolasås:

0.75 dl valnötskärnor
1 st vitlöksklyfta
1 tsk färsk basilika hackad
0.5 tsk färsk dragon hackad
2 dl ruccolasallad
250 g kesella 10%
1 dl crème fraîche
1 tsk honung
salt och peppar

Servera med:

tomat
mozzarella
basilika
olivolja
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 tsk dragon
1 msk citron pressad saft
salt och peppar
2 msk maizena brun redning
100 g röda druvor halverade, kärnfria
minitomater delade
svarta oliver urkärnade
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Mixa samman valnötter, vitlök, basilika, dragon och rucolasallat i matberedaren med kniven monterad.

2
Tillsätt kesella, crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar.

3
Salta och peppra köttet och pensla med grillolja. Grilla köttet, 2–3 minuter på varje sida, beroende på hur rosa du vill ha det.

4
Servera med rucolasås och sallad Caprese – tomat- och mozzarellasallad med basilika och olivolja.

5
Vispa samman ingredienserna till dressingen. Ringla den över salladen och rör om.

6
Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur.

7
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Toppa med hackade svarta oliver. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna.

Scroll to Top