Du behöver
Pajdeg:
4.5 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
200 g smör
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
5 st äpplen
0.75 dl strösocker
2 msk kanel
Pensling:
äggula
strösocker
Servera med:
vaniljsås
Ugn: 200°
Gör så här
Pajdeg: Blanda mjöl, socker, smör och vaniljsocker till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter. Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform, 23 cm i diameter.
Fyllning: Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda äppelklyftorna med socker och kanel, och lägg dem i formen.
Kavla ut resten av degen och ta ut stjärnor med kakmått. Lägg dem runt kanten och mitt på pajen.
Pensling: Pensla degen med äggula och strö på socker. Grädda tills äpplena är mjuka, ca 30 minuter. Servera med vaniljsås.