Emmakaka

En saftig sockerkaka med fyllning av nötter och kanel.

Du behöver

  • 120 g smör eller margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 6 st bittermandel
  • 6 st sötmandlar
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2.5 dl gräddfil

Fyllning:

75 g hasselnötskärnor
1 dl farinsocker
2 msk vetemjöl
2 tsk kanel
2 msk matfett flytande

Garnering:

1 dl florsocker
1 tsk vatten
blåbär

Ugn: 175°

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen under vispning.

2
Mal mandeln och blanda med mjöl, bakpulver och bikarbonat. Vänd ner i smeten tillsammans med gräddfilen.

3
Hacka nötterna och blanda med farinsocker, mjöl, kanel och matfett.

4
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, 2 l. Strö i hälften av fyllningen och klicka i resten av smeten. Strö det sista av fyllningen ovanpå.

5
Grädda i 55 minuter. Låt kakan svalna och garnera med florsocker utrört i vatten, och blåbär.

Scroll to Top