Elsies favoriter

Du behöver Mördeg: 200 g smör 2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 st äggulor Fyllning: 1,5 dl jordgubbssylt Mandelsmet: 150 g sötmandel skållad, skalad...

Du behöver

Mördeg:

200 g smör
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 st äggulor

Fyllning:

1,5 dl jordgubbssylt

Mandelsmet:

150 g sötmandel skållad, skalad och mald
1,5 dl strösocker
2 st ägg
1 st äggvita
grön hushållsfärg

Garnera med:

florsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1

Mördeg: Hacka ihop smör, socker och mjöl till en smulig massa. Tillsätt äggulorna och arbeta ihop till en deg. Kavla ut den på bakplåtspapper till en rektangel 30×25 cm. Grädda bottnen halvfärdig i ca 15 minuter.

2

Mandelsmet: Rör ihop mald mandel, socker, ägg och äggvita. Färga mandelfyllningen grön med hushållsfärg.

3

Låt den halvgräddade bottnen svalna något. Bred på sylt och ovanpå den mandelsmeten. Grädda i 20 minuter tills mandelmassan börjar få färg.

4

Sikta florsocker över kakan och grädda i 5 minuter till. Låt kakan svalna lite. Skär i sneda rutor och låt kakan kallna.

Scroll to Top