Du behöver
Mördeg:
200 g smör
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 st äggulor
Fyllning:
1,5 dl jordgubbssylt
Mandelsmet:
150 g sötmandel skållad, skalad och mald
1,5 dl strösocker
2 st ägg
1 st äggvita
grön hushållsfärg
Garnera med:
florsocker
Ugn: 200°
Gör så här
Mördeg: Hacka ihop smör, socker och mjöl till en smulig massa. Tillsätt äggulorna och arbeta ihop till en deg. Kavla ut den på bakplåtspapper till en rektangel 30×25 cm. Grädda bottnen halvfärdig i ca 15 minuter.
Mandelsmet: Rör ihop mald mandel, socker, ägg och äggvita. Färga mandelfyllningen grön med hushållsfärg.
Låt den halvgräddade bottnen svalna något. Bred på sylt och ovanpå den mandelsmeten. Grädda i 20 minuter tills mandelmassan börjar få färg.
Sikta florsocker över kakan och grädda i 5 minuter till. Låt kakan svalna lite. Skär i sneda rutor och låt kakan kallna.