Dubbla syltkakor

Baka sockersöta syltkakor med ljuvlig fyllning. Stansa ut fina former och fyll med sylt eller gelé. Perfekta småkakor att ge bort i present.

50 stycken

Du behöver

  • 250 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

1 ½ dl röd sylt eller vinbärsgelé

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och rör i sockret. Rör i äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

2

Arbeta till en tjock smet och låt den vila i kylen i 2 timmar.

3

Kavla ut degen och ta ut rundlar, 5 cm i diameter, med en pepparkaksform. Stansa ut en stjärna eller blomma i hälften av rundlarna.

4

Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt svalna.

5

Fyllning: Lägg ihop kakorna med en klick sylt emellan.


Kommentar:
Smeten till syltkakorna är lös när den är färdigblandad. Den stelnar i ­kylen och är sedan lätt­kavlad. Kavla bara ut med lite mjöl på bakbord.
Scroll to Top