Dubbla nötkakor

Du behöver 200 g hasselnötskärnor 5 dl florsocker 4 st äggvitor Smörkräm: 175 g smör 2.5 dl florsocker 1 st apelsin finrivet skal 1 st...

Du behöver

  • 200 g hasselnötskärnor
  • 5 dl florsocker
  • 4 st äggvitor

Smörkräm:

175 g smör
2.5 dl florsocker
1 st apelsin finrivet skal
1 st äggula

Garnera med:

20 g mjölkchoklad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Mal nötterna på mandelkvarn. Blanda nötter och siktat florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner nötter och socker i äggvitorna.

2
Klicka ut valnötsstora kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, 10 minuter. Låt kallna.

3
Smörkräm: Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Tillsätt apelsinskal och äggula och rör om. Lägg ihop kakorna med smörkräm mellan. Garnera med smält choklad.

Scroll to Top