Du behöver
- 200 g sötmandel
- 5 dl florsocker
- 4 st äggvitor
Smaksatt smörkräm
100 g mörk choklad
175 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 st äggulor
1 msk vaniljsocker
Garnering
50 g mörk choklad
syrenblommor
Ugn: 175°
Gör så här
Mal oskalad mandel, gärna i matberedare. Blanda med florsocker.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner mandelblandningen.
Klicka ut smeten, ca 2 tsk per kaka, på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 13 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Smaksatt smörkräm: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa smör, florsocker, äggulor och vaniljsocker krämigt. Tillsätt chokladen under vispning.
Lägg samman kakorna med smörkräm emellan.
Garnering: Smält chokladen och lägg en klick på varje kaka. Garnera med syrenblommor.