RECEPT FRÅN HJ

Dubbla ­mandelkakor med smörkräm

Servera dubbla mandelkakor med smaksatt smörkräm till kaffet!

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
25 stycken

Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 5 dl florsocker
  • 4 st äggvitor
  • Smaksatt smörkräm

  • 100 g mörk choklad
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering

  • 50 g mörk choklad
  • syrenblommor
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Mal oskalad mandel, gärna i matberedare. Blanda med florsocker.

2

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner mandelblandningen.

3

Klicka ut smeten, ca 2 tsk per kaka, på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 13 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

4

Smaksatt smörkräm: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa smör, florsocker, äggulor och vaniljsocker krämigt. Tillsätt chokladen under vispning.

5

Lägg samman kakorna med smörkräm emellan.

6

Garnering: Smält chokladen och lägg en klick på varje kaka. Garnera med syrenblommor.


Recept