Du behöver
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 3.75 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g mörk choklad finhackad
Smörkräm:
150 g smör
3 dl florsocker
1 st apelsin rivet skal
Garnera med:
smält smör
Ugn: 175°
Gör så här
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blan- da i mjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och finhackad choklad. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Forma degen till två rullar, 3 cm i diameter ochlåtvilaikylientim- me. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter och låt kallna.
Smörkräm: Vispa rumsvarmt smör och florsocker i en skål. Rör i apelsinskal. Lägg ihop kakorna med kräm mellan. Garnera med en klick smält choklad.