Dubbla favoriter

Du behöver 200 g smör 1 dl strösocker 3.75 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 0.5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad finhackad...

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mörk choklad finhackad

Smörkräm:

150 g smör
3 dl florsocker
1 st apelsin rivet skal

Garnera med:

smält smör

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blan- da i mjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och finhackad choklad. Arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Forma degen till två rullar, 3 cm i diameter ochlåtvilaikylientim- me. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter och låt kallna.

3

Smörkräm: Vispa rumsvarmt smör och florsocker i en skål. Rör i apelsinskal. Lägg ihop kakorna med kräm mellan. Garnera med en klick smält choklad.

Scroll to Top