Dubbla citronkakor

Du behöver 125 g smör 0.75 dl florsocker 1 st citron rivet skal 0.5 dl majsstärkelse Maizena 2.5 dl vetemjöl Fyllning: 40 g smör 1...

Du behöver

  • 125 g smör
  • 0.75 dl florsocker
  • 1 st citron rivet skal
  • 0.5 dl majsstärkelse Maizena
  • 2.5 dl vetemjöl

Fyllning:

40 g smör
1 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft

Ugn: 150°

Gör så här

1

Vispa rumsvarmt smör och florsocker poröst, gärna med elvisp. Blanda i citronskal, majsstärkelse och mjöl, och arbeta ihop till en deg.

2

Rulla 30 små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem med en gaffel. Grädda i 15 minuter. Låt kallna.

3

Fyllning: Vispa rumsvarmt smör och florsocker fluffigt. Rör i citronsaft. Lägg ihop kakorna två och två med en klick kräm mellan.

Scroll to Top