Dubbla chokladkakor

Du behöver 175 g smör 1 dl farinsocker 1 st ägg 180 g glutenfri mjölmix 2 msk kakao 1.5 tsk bakpulver 100 g mörk choklad...

Du behöver

  • 175 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 180 g glutenfri mjölmix
  • 2 msk kakao
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad 50%

Fyllning:

50 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
75 g färskost
2 msk kakao

Garnera med:

vit choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i farinsocker och ägg. Blanda mjölmix, kakao och bakpulver i en skål och rör i smörblandningen.

2

Hacka chokladen fint och rör ner i smeten. Klicka ut små kakor med hjälp av två teskedar på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt. Kakorna flyter ut under gräddningen. Grädda mitt i ugnen, 12 minuter. Låt kallna.

3

Fyllning: Vispa rumsvarmt smör med elvisp. Blanda i florsocker, vaniljsocker och färskost, och vispa det till smidig konsistens. Dela upp fyllningen i två skålar. Blanda i kakao i den ena skålen.

4

Lägg ihop kakorna två och två med fyllning mellan. Garnera med smält vit choklad.

Scroll to Top