Du behöver
- 175 g smör
- 1 dl farinsocker
- 1 st ägg
- 180 g glutenfri mjölmix
- 2 msk kakao
- 1.5 tsk bakpulver
- 100 g mörk choklad 50%
Fyllning:
50 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
75 g färskost
2 msk kakao
Garnera med:
vit choklad
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i farinsocker och ägg. Blanda mjölmix, kakao och bakpulver i en skål och rör i smörblandningen.
Hacka chokladen fint och rör ner i smeten. Klicka ut små kakor med hjälp av två teskedar på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt. Kakorna flyter ut under gräddningen. Grädda mitt i ugnen, 12 minuter. Låt kallna.
Fyllning: Vispa rumsvarmt smör med elvisp. Blanda i florsocker, vaniljsocker och färskost, och vispa det till smidig konsistens. Dela upp fyllningen i två skålar. Blanda i kakao i den ena skålen.
Lägg ihop kakorna två och två med fyllning mellan. Garnera med smält vit choklad.