Du behöver
- 1 st fläskfilé ca 600 g
- olivolja
- flingsalt och nymald peppar
Marinad 1:
1 dl vitt vin
0.5 dl vatten
0.5 dl olivolja
2 st pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad basilika
Marinad 2:
1 st röd chilifrukt
2 st vitlöksklyftor
1.5 msk kinesisk soja
1.5 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
1 dl hackad persilja
1 dl hackad basilika
salt och nymald peppar
Garnera med:
grönsallad
melon t ex Ogen eller Cantaloup
jordgubbar
vindruvor
basilika
Ugn: 150°
Gör så här
Blanda ingrediensena till marinad 1. Putsa köttet och lägg i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden.
Marinera några timmar i kylen, helst över natten. Vänd några gånger under tiden. Ta upp och torka av köttet. Släng marinaden.
Bryn köttet i olivolja i en stekpanna. Lägg över i en ugnsfast form. Stick in en termometer i köttets tjockaste del. Stek mitt i ugnen tills termometern visar 70 grader.
Kärna ur och hacka chilin. Hacka vitlöken. Blanda ingredienserna till marinad 2. Låt köttet svalna en aning och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden.
Låt marinera i kylen några timmar, men gärna längre. Vänd köttet några gånger under tiden.
Skär upp köttet i tunna skivor vid servering och lägg på ett fat. Ringla över en del av marinaden. Krydda med flingsalt och peppar. Garnera med grönsallad, melonklyftor, jordgubbar, vindruvor och basilika.
Smakrik och saftig fläskfilé som marineras i två omgångar och steks på låg temperatur däremellan. Det här är en väldigt praktisk bufférätt .Receptet går bra att dubbla eller laga i större satser.