Dubbelmarinerad fläskfilé till många

Du behöver 1 st fläskfilé ca 600 g olivolja flingsalt och nymald peppar Marinad 1: 1 dl vitt vin 0.5 dl vatten 0.5 dl olivolja...

Du behöver

  • 1 st fläskfilé ca 600 g
  • olivolja
  • flingsalt och nymald peppar

Marinad 1:

1 dl vitt vin
0.5 dl vatten
0.5 dl olivolja
2 st pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad basilika

Marinad 2:

1 st röd chilifrukt
2 st vitlöksklyftor
1.5 msk kinesisk soja
1.5 msk balsamvinäger
1 dl olivolja
1 dl hackad persilja
1 dl hackad basilika
salt och nymald peppar

Garnera med:

grönsallad
melon t ex Ogen eller Cantaloup
jordgubbar
vindruvor
basilika

Ugn: 150°

Gör så här

1

Blanda ingrediensena till marinad 1. Putsa köttet och lägg i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden.

2

Marinera några timmar i kylen, helst över natten. Vänd några gånger under tiden. Ta upp och torka av köttet. Släng marinaden.

3

Bryn köttet i olivolja i en stekpanna. Lägg över i en ugnsfast form. Stick in en termometer i köttets tjockaste del. Stek mitt i ugnen tills termometern visar 70 grader.

4

Kärna ur och hacka chilin. Hacka vitlöken. Blanda ingredienserna till marinad 2. Låt köttet svalna en aning och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden.

5

Låt marinera i kylen några timmar, men gärna längre. Vänd köttet några gånger under tiden.

6

Skär upp köttet i tunna skivor vid servering och lägg på ett fat. Ringla över en del av marinaden. Krydda med flingsalt och peppar. Garnera med grönsallad, melonklyftor, jordgubbar, vindruvor och basilika.


Kommentar:
Smakrik och saftig fläskfilé som marineras i två omgångar och steks på låg temperatur däremellan. Det här är en väldigt praktisk bufférätt .Receptet går bra att dubbla eller laga i större satser.

Scroll to Top