RECEPT FRÅN HJ

Dubbelmarinerad fläskfilé med vitlök

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg fläskfilé
  • Marinad 1

  • finhackade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl olivolja
  • 1.5 dl rödvinsvinäger
  • 1.5 msk svartpeppar
  • 1 msk malen kummin
  • 1 msk oregano
  • 1 msk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • Marinad 2

  • 1 dl olja
  • citron
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk oregano
  • vitlöksklyftor
  • persilja

Gör så här

1

Ugn 175 grader. Putsa filén, det vill säga skär bort hinnor och stora fettklumpar, skåra köttet på tvären 1-2 cm djupt.

2

Ugn 175 grader. Putsa filén, det vill säga skär bort hinnor och stora fettklumpar, skåra köttet på tvären 1-2 cm djupt.

3

Blanda samman marinaden. Blanda med köttet och gnugga ner kryddorna i skårorna. Marinera gärna över natten.

4

Sätt på ugnen. Stek i stekpannan i ett par minuter så att köttet får en fin yta, tillaga sedan filén färdig ugnen, i ca 15 minuter beroende på tjocklek. Testa med termometer. Ta ut filéerna när de är 58°- 62°. Du kan naturligtvis även grilla på utegrillen.

5

Blanda samman marinad 2. Häll den över köttet när det fortfarande är lite ljummet. Förvara sedan i kylen. Skär upp köttet innan servering och pudra över lite paprikapulver


Recept