Dubbelmarinerad fläskfilé med vitlök
Av Cecilia Vikbladh. Foto: Carin Pålsson
Du behöver
- 1.5 kg fläskfilé
- finhackade vitlöksklyftor
- 1.5 dl olivolja
- 1.5 dl rödvinsvinäger
- 1.5 msk svartpeppar
- 1 msk malen kummin
- 1 msk oregano
- 1 msk salt
- 1 msk paprikapulver
- 1 dl olja
- citron
- 1 tsk hel kummin
- 1 tsk oregano
- vitlöksklyftor
- persilja
Marinad 1
Marinad 2
Gör så här
Ugn 175 grader. Putsa filén, det vill säga skär bort hinnor och stora fettklumpar, skåra köttet på tvären 1-2 cm djupt.
Ugn 175 grader. Putsa filén, det vill säga skär bort hinnor och stora fettklumpar, skåra köttet på tvären 1-2 cm djupt.
Blanda samman marinaden. Blanda med köttet och gnugga ner kryddorna i skårorna. Marinera gärna över natten.
Sätt på ugnen. Stek i stekpannan i ett par minuter så att köttet får en fin yta, tillaga sedan filén färdig ugnen, i ca 15 minuter beroende på tjocklek. Testa med termometer. Ta ut filéerna när de är 58°- 62°. Du kan naturligtvis även grilla på utegrillen.
Blanda samman marinad 2. Häll den över köttet när det fortfarande är lite ljummet. Förvara sedan i kylen. Skär upp köttet innan servering och pudra över lite paprikapulver