RECEPT FRÅN HJ

Drottningpaj

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
5 portioner

Du behöver

  • 1.5 l blåbär och hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk majsstärkelse Maizena
  • Smuldeg:

  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl havregryn
  • 100 g smör
  • 1 dl hasselnötter
  • Servera med:

  • vaniljsås
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda bär, socker och majsstärkelse och lägg i en pajform.

2

Smuldeg: Blanda socker, mjöl och havregryn i en skål. Finfördela smöret i blandningen. Blanda i grovt hackade nötter. Strö smuldegen över bären. Grädda i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås.


Recept