Du behöver
- 3 dl vispgrädde
- 250 g blåbär frysta och hallon
- 3 st gelatinblad
- 3 st äggvitor
- 2 st citronsaft droppar pressad
- 0.75 dl vatten
- 1.5 dl strösocker
Garnera med:
1 dl Vispad grädde
100 g hallon
100 g blåbär
mynta
Gör så här
1
Vispa grädden. Tina bären och mixa dem. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2
Vispa äggvitorna och citronsaften till ett fast skum. Koka upp vatten och socker i en kastrull på hög värme tills temperaturen i sockerlagen är 120°. Vispa ner den heta sockerlagen i en tunn stråle i äggvitorna. Vispa i 10 minuter tills marängsmeten svalnat.
3
Värm hälften av bärpurén i en kastrull eller i en skål i mikron. Krama ur gelatinbladen och låt de smälta med purén. Rör ner resten av purén. Vänd ner bärpurén lite i taget i marängsmeten. Rör ner lite av bärmarängen i vispgrädden och vänd sedan ner resten. Fördela moussen i 4 dessertglas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
4
Vispa grädden och spritsa en klick i varje glas. Toppa med blåbär, hallon och en kvist mynta.