RECEPT FRÅN HJ

Drottningkaka med mandelmassa

Foto: Karin Mönefors

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 2 st stora ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g mandelmassa
  • 250 g blåbär och hallon
  • 100 g smör kallt
  • Garnera med:

  • florsocker
  • mynta
  • Servera med:

  • Vispad grädde
  • Ugn:175º

Gör så här

1
Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål. Rör ner bland-ningen i äggsmeten och bred ut i formen.
3
Fördela hallon och blåbär över smeten. Hyvla smöret med osthyvel och lägg över bären som ett täcke.
4
Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen, ca 40 minuter. Låt den svalna något före serveringen.
5
Sikta över florsocker och garnera med mynta. Servera kakan med vispad grädde.

Recept