Drottningkaka

Du behöver 400 g mandelmassa 150 g smör eller margarin 5 st ägg 2.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 150 g hallon 75 g blåbär...

Du behöver

  • 400 g mandelmassa
  • 150 g smör eller margarin
  • 5 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g hallon
  • 75 g blåbär

Ugn: 200°

15 bitar

Gör så här

1
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt rumsvarmt smör och vispa ihop till en smet. Vispa i äggen ett i taget.

2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och häll i en form, 20×25 cm, med bakplåtspapper i botten.

3
Strö över bären och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor.

Scroll to Top