Drömgod cheesecake med jordgubbar

En både god och vacker sommartårta som blir extra bra av att förberedas dagen före kalaset.

Du behöver

Botten:

100 g smör
200 g digestivekex

Fyllning:

600 g färskost
2 dl crème fraîche
1.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl maizena majsstärkelse
3 st ägg
100 g vit choklad
700 g jordgubbar

Garnera med:

jordgubbar

Ugn: 200º/175º

10 bitar

Gör så här

1
Botten: Smält smöret. Krossa kexen i matberedaren och blanda i smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Lägg i smulorna och tryck ut med baksida av en sked. Grädda i 8 minuter vid 200º.

2
Fyllning: Vispa ost och crème fraiche med elvisp till en slät smet. Vispa i socker, vaniljsocker, maizena och ägg. Smält chokladen över ett vatten-bad och rör ner i smeten. Rensa och mixa 400 g jordgubbar. Rör ner i smeten.

3
Rensa resten av jordgubbarna och skiva dem. Ställ dem mot kanten i formen.

4
Häll försiktigt i smeten. Grädda i 40 minuter vid 175º. Täck med folie om ytan börjar bli mörk. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärmen i 30 minuter. Låt kallna helt, gärna tills nästa dag innan den serveras. Ta kakan ur formen och garnera med jordgubbar.

Scroll to Top