Dominopotatis med bönor och pico de gallo

Potatisen står som dominobrickor i formen, därav namnet på rätten. Toppa med pico de gallo och svarta bönor för en festrätt med friska smaker.

4 portioner

Du behöver

  • 1.2 kg fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 25 g smör

Pico de gallo

250 g småtomater
1 liten rödlök
2 färsk jalapeño
1 kruka koriander
Finrivet skal och saft från 1 lime
1 krm salt

Servera med

1 burk svarta bönor, ca 400 gram
2 dl crème fraîche
kokta majskolvar
blandad sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Dominopotatis: Skrubba och torka potatisen. Skiva varje potatis tunt – med mandolin går det fort och skivorna blir jämntjocka – och ställ skivorna ihop i formen.

2

Blanda olja, salt och chiliflakes och pensla potatisen med det. Skiva över smöret.

3

Ugnsrosta i 35–40 minuter tills potatisen fått fin färg och är genomstekt. Kontrollera med sticka. Ös med fettet i formen några gånger.

4

Pico de gallo: Skär tomaterna i småbitar. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Finhacka koriandern (spara lite till topping). Blanda allt med limeskal och limesaft. Salta.

5

Skölj bönorna och låt rinna av. Strö en del av dem över den varma potatisen. Klicka eller spritsa över lite crème fraiche, skeda på lite pico de gallo och strö över koriander.

6

Servera med resten av tillbehören samt majskolvar och sallad.

Scroll to Top