Djävulskyckling från Italien

En välkryddad kycklinggryta som smakar lika bra till kokt ris som till klyftpotatis.

Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1200-1400 g
  • 3 msk olivolja
  • 1 st rosmarin kvist färsk
  • 3 st vitlöksklyftor
  • salt peppar
  • 2 dl vitt vin
  • 5 st tomater soltorkade
  • 1 st tomater burk konserverade
  • 1/2-1 st röd chili
  • 1 dl buljong
  • 12 st svarta oliver

Garnering:

färsk rosmarin

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka kycklingen. Dela den i 4 bitar. Hacka de soltorkade tomaterna grovt. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Skala vitlöksklyftorna.

2
Fräs vitlök och rosmarin i olivolja 1 minut utan att det får färg. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem vackert gyllene runt om. Salta och peppra.

3
Späd med vin och tillsätt soltorkade tomater, konsrverade tomater, chili och buljong. Låt allt puttra underlock på svag värme ca 45 minuter eller tills köttsaften är klar.

4
Tillsätt de svarta oliverna och ta upp chilin. Låt allt bli genomvarmt. Garnera med rosmarinkvist.

Scroll to Top