Du behöver
- 1 st kyckling ca 1200-1400 g
- 3 msk olivolja
- 1 st rosmarin kvist färsk
- 3 st vitlöksklyftor
- salt peppar
- 2 dl vitt vin
- 5 st tomater soltorkade
- 1 st tomater burk konserverade
- 1/2-1 st röd chili
- 1 dl buljong
- 12 st svarta oliver
Garnering:
färsk rosmarin
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka kycklingen. Dela den i 4 bitar. Hacka de soltorkade tomaterna grovt. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Skala vitlöksklyftorna.
2
Fräs vitlök och rosmarin i olivolja 1 minut utan att det får färg. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem vackert gyllene runt om. Salta och peppra.
3
Späd med vin och tillsätt soltorkade tomater, konsrverade tomater, chili och buljong. Låt allt puttra underlock på svag värme ca 45 minuter eller tills köttsaften är klar.
4
Tillsätt de svarta oliverna och ta upp chilin. Låt allt bli genomvarmt. Garnera med rosmarinkvist.