Du behöver
- 2 dl dinkelflingor
- 5 dl dinkelmjöl
- 1 dl linfrön krossade
- 1 dl blåbär torkade
- 2 dl äppelringar torkade i bitar
- 1.5 dl hasselnötter hela
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl yoghurt naturell
- 3 msk flytande honung
- 0.5 dl äppelmos
Ugn: 200°
1 bröd
Gör så här
1
Blanda dinkelflingor, siktat dinkelmjöl, linfrön, blåbär, äpple, nötter, bikarbonat och salt i en bunke. Arbeta in yoghurt, honung och äppelmos.
2
Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter.
3
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme, känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.
4
Låt brödet vila en stund i formen, lossa det försiktigt och stjälp upp. Låt kallna under bakduk.