Dinkelbröd med äpple och blåbär

Du behöver 2 dl dinkelflingor 5 dl dinkelmjöl 1 dl linfrön krossade 1 dl blåbär torkade 2 dl äppelringar torkade i bitar 1.5 dl hasselnötter...

Du behöver

  • 2 dl dinkelflingor
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 1 dl linfrön krossade
  • 1 dl blåbär torkade
  • 2 dl äppelringar torkade i bitar
  • 1.5 dl hasselnötter hela
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl yoghurt naturell
  • 3 msk flytande honung
  • 0.5 dl äppelmos

Ugn: 200°

1 bröd

Gör så här

1
Blanda dinkelflingor, siktat dinkelmjöl, linfrön, blåbär, äpple, nötter, bikarbonat och salt i en bunke. Arbeta in yoghurt, honung och äppelmos.

2
Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter.

3
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme, känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.

4
Låt brödet vila en stund i formen, lossa det försiktigt och stjälp upp. Låt kallna under bakduk.

Scroll to Top