RECEPT FRÅN HJ

Dillmarinerade lax- och zucchinispett

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 stycken

Du behöver

  • 700 g laxfilé utan skinn
  • Marinad

  • 3 msk olivolja
  • st rivet skal av 1 citron
  • 0,5 st saft av citron
  • 3 msk grovhackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st zucchini

Gör så här

1

Putsa och tärna laxen i lagom lika stora kuber ca 3x3 cm, du behöver 3–4 kuber per spett. Blötlägg träspett i kallt vatten.

2

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Placera laxbitarna i marinaden och låt allt marineras i ca 30 minuter.

3

Skiva fina långa skivor av zucchinin med hjälp av en osthyvel. De måste hålla samman.

4

Tag upp laxen ur marinaden och låt rinna av. Börja göra spett med en bit lax, därefter trär du på en zucchiniskiva. Böj skivan, ny laxkub och fortsätt som på bilden och ¨tråckla¨ fast zucchiniskivan mellan laxbitarna.

5

Grilla laxspetten över glödd bädden ca 3–4 minuter på sida. Tag av och servera ex till en god potatissallad.


Recept