RECEPT FRÅN HJ

Dill- och örtbakade palsternackor

Palsternackor dill och citron är en härlig kombo!

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • palsternackor
  • rivet skal av 1,5 citron
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g grovt hackade hasselnötter
  • 1 dl repad grovt hackad dill
  • flytande honung.
  • Garnering

  • dill
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Skrubba eller skala och dela varje palsternacka i 4–6 klyftor. Tvätta och riv citronerna. Blanda samman palsternackorna med citronskal, olivolja, salt och peppar.

2

Placera allt på en bakplåtspappersklädd långpanna, strö över hackade hasselnötter och rosta i ugnens mitt i ca 20–25 minuter.

3

Vänd till sist ner repad dill och ringla över lite flytande honung. Garnera med dill och servera.


Recept