Du behöver
- 1 kg laxfilé med skinn
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl salt
- 1 msk svartpeppar krossad
- 1 st citron rivet skal från 1 citron och pressad saft från 1
- 1 st dill knippa
Servera med:
avokadosallad se recept
Gör så här
1
Frys laxen i minst två dygn innan gravning. Dela laxen i två bitar. Blanda socker, salt och peppar och gnid in köttsidan med blandningen.
2
Tvätta citronen väl och riv skalet fint. Strö över citronskal och grovt hackad dill. Pressa över citronsaften.
3
Lägg ihop laxbitarna med tjock sida mot tunn sida och köttsidorna mot varandra. Lägg laxen i plastpåse och grava i kylen i 2 dygn. Vänd ett par gånger. Ta ut laxen och låt saften rinna av och torka köttet. Skär i tunna skivor. Servera med avokadosallad.