Dill- och citrongravad lax

Tänk på att laxen ska frysas i minst två dygn innan gravning och gravas i två dygn.

Du behöver

  • 1 kg laxfilé med skinn
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl salt
  • 1 msk svartpeppar krossad
  • 1 st citron rivet skal från 1 citron och pressad saft från 1
  • 1 st dill knippa

Servera med:

avokadosallad se recept

Gör så här

1
Frys laxen i minst två dygn innan gravning. Dela laxen i två bitar. Blanda socker, salt och peppar och gnid in köttsidan med blandningen.

2
Tvätta citronen väl och riv skalet fint. Strö över citronskal och grovt hackad dill. Pressa över citronsaften.

3
Lägg ihop laxbitarna med tjock sida mot tunn sida och köttsidorna mot varandra. Lägg laxen i plastpåse och grava i kylen i 2 dygn. Vänd ett par gånger. Ta ut laxen och låt saften rinna av och torka köttet. Skär i tunna skivor. Servera med avokadosallad.

Scroll to Top