Du behöver
- 2 msk smör
- 1 st kyckling ca 1,5 kg
- 1 st citron
- 1 dl öl
- 1 st knippa timjan färsk
- 2 st vitlöksklyftor
Kryddblandning:
1 msk paprikapulver
1 tsk chilikrydda
1 tsk mald koriander
2 tsk ingefära mald
1.5 tsk salt
1 msk farinsocker
Servera med:
potatis rostad
Gör så här
1
Kryddblandning: Blanda alla kryddor, salt och farinsocker till kryddblandningen. Smält smöret och pensla kycklingen väl. Skala citronen och skär fruktköttet i bitar. Fyll kycklingen med citronbitarna och gnid in kycklingen med kryddblandningen. Lyft lite på bröstskinnet och krydda in under det.
2
Häll öl i behållaren och lägg i timjan och skivade vitlöksklyftor.
3
Sätt kycklingen på behållaren.
4
Lägg briketter i grillen. De ska ligga vid sidorna och det ska vara tomt i mitten. Tänd grillen. När briketterna är grå är det dags att börja grilla. Placera behållare och kyckling mitt i grillen. Öppna grillens ventilationshål. Grilla under lock i ca 1 1/2 timme. Kontrollera med köttermometer att innertemperaturen är 82°. Temperaturen i grillen bör ligga på 150°–175°. Servera med ketchup och rostad potatis.