Dancing chicken

Det ser kanske lite udda ut, men kyckling tillagad så här på grillrör, gör den extra saftig och god.

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 1 st kyckling ca 1,5 kg
  • 1 st citron
  • 1 dl öl
  • 1 st knippa timjan färsk
  • 2 st vitlöksklyftor

Kryddblandning:

1 msk paprikapulver
1 tsk chilikrydda
1 tsk mald koriander
2 tsk ingefära mald
1.5 tsk salt
1 msk farinsocker

Servera med:

potatis rostad

Gör så här

1
Kryddblandning: Blanda alla kryddor, salt och farinsocker till kryddblandningen. Smält smöret och pensla kycklingen väl. Skala citronen och skär fruktköttet i bitar. Fyll kycklingen med citronbitarna och gnid in kycklingen med kryddblandningen. Lyft lite på bröstskinnet och krydda in under det.

2
Häll öl i behållaren och lägg i timjan och skivade vitlöksklyftor.

3
Sätt kycklingen på behållaren.

4
Lägg briketter i grillen. De ska ligga vid sidorna och det ska vara tomt i mitten. Tänd grillen. När briketterna är grå är det dags att börja grilla. Placera behållare och kyckling mitt i grillen. Öppna grillens ventilationshål. Grilla under lock i ca 1 1/2 timme. Kontrollera med köttermometer att innertemperaturen är 82°. Temperaturen i grillen bör ligga på 150°–175°. Servera med ketchup och rostad potatis.

Scroll to Top