Dajm

Du behöver 100 g smör 1 dl socker 1 msk kakao 2 msk sirap mörk 2 msk mjölk 0.75 dl mandel hackad 50 g ljus...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk kakao
  • 2 msk sirap mörk
  • 2 msk mjölk
  • 0.75 dl mandel hackad
  • 50 g ljus choklad
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

1
Koka upp smör, socker, kakao, sirap och mjölk och låt det koka i 7 minuter under omrörning till en tjock smet. Rör i mandeln.

2
Häll upp smeten på bakplåtspapper och låt det halvstelna. Markera 20 rutor med kniv och låt det stelna helt.

3
Smält chokladen över vattenbad och bred över den stelnade smeten. Dra mönster med en gaffel och låt stelna. Bryt dajmen i bitar och förvara svalt.

Scroll to Top