RECEPT FRÅN HJ

Daimcheesecake med kolatopping och bär

En perfekt tårta som du kan ha liggande i frysen. Ta fram tårtan i god tid innan och låt stå i kylen, gör kolatoppingen och bred på, garnera och servera.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
8 bitar

Du behöver

    Botten

  • 100 g smör
  • 1.5 pkt Marabou Soft cookies
  • Fyllning

  • 300 g vit choklad
  • 170 g daimchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 600 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • Topping

  • 100 g ljus choklad
  • 0.5 burk dulce de leche
  • Garnering

  • 1 dl hallon
  • röda vinbär
  • ätliga blommor

Gör så här

1

Botten: Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Dela kexen och mixa sönder dem till smulor i en matberedare. Blanda smör och kexsmulor till en massa och tryck ut i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter, både botten och kanter ska kläs med bakplåtspapper. Låt formen stå i kylen under tiden som du gör fyllningen.

2

Fyllning: Dela chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Hacka dajmchokladen grovt. Vispa samman grädden, kraftigt men den ska gå att röra. Vispa samman färskost och socker i en annan bunke. Vänd ner den smälta chokladen och vispa samman. Vänd ner den vispade grädden med luftiga tag och tillsätt hackad daim. Bred ut fyllningen över bottnen och frys i minst 5 timmar.

3

Topping: Dela chokladen i mindre bitar. Smält den över ett vattenbad och rör samman med den karamelliserade mjölken. Låt svalna. Häll kolasåsen över den kalla kakan. Garnera med bär och blommor och servera.


Recept