Daimcheesecake med kolatopping och bär

En perfekt tårta som du kan ha liggande i frysen. Ta fram tårtan i god tid innan och låt stå i kylen, gör kolatoppingen och bred på, garnera och servera.

8 bitar

Du behöver

Botten

100 g smör
1 ½ pkt Marabou Homestyle soft cookies (eller liknande)

Fyllning

300 g vit choklad
170 g daimchoklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl strösocker
½ msk vaniljsocker

Topping

100 g ljus choklad
½  burk dulce de leche

Garnering

1 dl hallon
röda vinbär
ätliga blommor

Gör så här

1

Botten: Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Dela kexen och mixa sönder dem till smulor i en matberedare. Blanda smör och kexsmulor till en massa och tryck ut i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter, både botten och kanter ska kläs med bakplåtspapper. Låt formen stå i kylen under tiden som du gör fyllningen.

2

Fyllning: Dela chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Hacka dajmchokladen grovt. Vispa samman grädden, kraftigt men den ska gå att röra. Vispa samman färskost och socker i en annan bunke. Vänd ner den smälta chokladen och vispa samman. Vänd ner den vispade grädden med luftiga tag och tillsätt hackad daim. Bred ut fyllningen över bottnen och frys i minst 5 timmar.

3

Topping: Dela chokladen i mindre bitar. Smält den över ett vattenbad och rör samman med den karamelliserade mjölken. Låt svalna. Häll kolasåsen över den kalla kakan. Garnera med bär och blommor och servera.

Scroll to Top