RECEPT FRÅN HJ

Dadelbollar

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
15 stycken

Du behöver

  • färska dadlar
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl naturella cashewnötter
  • 0.5 dl mandel
  • 2.5 dl havregryn
  • 3 msk kakao
  • 1.5 krm flingsalt
  • .5 msk kallt starkt kaffe
  • Topping

  • hackade pistaschnötter

Gör så här

1

Kärna ur dadlarna. Kokosoljan är enklast att skrapa ur från burken med en liten sked eller bordskniv. Hacka nötter och mandel.

2

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en smet.

3

Rosta kokosen i en torr het stekpanna. Rör om under tiden och ta av från värmen när kokosen blivit gyllenbrun.

4

Forma smeten till bollar. Rulla dem i rostad kokos och hackade pistaschnötter. Förvara i kylen.


Recept