Du behöver
- 750 g pumpa
- 1 st rödlök
- 2 msk olivolja
- salt och nymald peppar
- 400 g falukorv
- 2 st vitlöksklyftor
- smör till stekning
- 2 tsk curry
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1.5 dl mellangrädde
- 1 dl hackad persilja
- 4.5 msk pumpakärnor
Servera med:
ris gärna basmatiris
Ugn: 200°
Gör så här
Skär pumpan i bitar och skär bort skal och kärnor. Skär pumpan i mindre bitar. Det ska bli ca 1 l pumpabitar. Skala och klyfta löken.
Blanda pumpa, lök, olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills pumpan är mjuk, ca 25 minuter.
Skär korven i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Fräs korv och vitlök i en stor panna med smör. Låt curryn fräsa med mot slutet. Rör i tomatpuré, crème fraiche och grädde.
Koka upp och blanda i de rostade grönsakerna. Koka sakta under lock, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och pumpakärnor. Servera med kokt ris.