Cupcakes med hasselnöts- och chokladkräm

Du behöver 125 g smör 2 dl strösocker 2 st ägg 240 g glutenfri mjölmix Semper finmix 2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 1.5 dl...

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 240 g glutenfri mjölmix Semper finmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad

Frosting:

75 g mörk choklad
125 g smör
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnöts- och chokladkräm Nutella

Garnera med:

vita chokladknappar
jordgubbar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.

2
Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker, och rör i det i äggsmeten växelvis med grädden. Vänd i hackad choklad.

3
Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till max 2/3. Grädda mitt i ugnen, 15 minuter. Låt svalna.

4
Frosting: Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt, gärna med elvisp. Vispa i den smälta chokladen och hasselnöts- och chokladkräm. Om frostingen känns lös – låt den stelna till i kylen i 10 minuter. Spritsa frostingen på muffinsen. Garnera med vita chokladknappar och jordgubbar.

Scroll to Top