Crêpes med räkfyllning

Du behöver 1.5 dl vetemjöl 0.5 dl havrekli 1 krm salt 4 dl mjölk 3 st ägg 2 msk smält smör Fyllning: 0.5 st purjolök...

Du behöver

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl havrekli
  • 1 krm salt
  • 4 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 msk smält smör

Fyllning:

0.5 st purjolök
1 msk smör
2 dl paprika lätt crème fraiche
300 g skalade räkor
salt och peppar

Till formen:

2 tsk smör

Gratinering:

2 dl gratängost riven

Garnera med:

0.5 st röd paprika

Ugn: 225º

Gör så här

1
Vispa samman mjöl, havrekli, salt och hälften av mjölken till en tjock, slät smet. Vispa ner äggen och späd med resten av mjölken. Låt smeten stå och svälla i 10 minuter.

2
Rör ner det smälta smöret. Grädda tunna pannkakor på medelvärme i en stekpanna med beläggning. Ta lite smör till första laggen. Lägg pannkakorna på en tallrik med remsor av smörpapper emellan.

3
Skiva purjolöken och fräs den i en stekpanna med smör. Rör ner crème fraiche och räkor. Smaka av stuvningen med salt och peppar.

4
Lägg ca 2 msk fyllning på varje pannkaka, vik in sidorna och rulla samman till paket. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Så här långt kan du förbereda.

5
Strö över osten och gratinera crêpesen i mitten av ugnen 10–15 minuter (beroende på om de är varma eller kalla) så att de får fin färg och fyllningen blir het. Garnera med tärnad paprika och servera med sallad.

Scroll to Top