Crêpes med räkfyllning

crêpes, se grundrecept

Du behöver

Fyllning:

600 g räkor med skal
200 g hollandaisesås kyld i burk
0.5 dl dill
salt peppar

Gratinering:

1 msk smält smör
2 dl riven ost 28 %

Garnera med:

räkor
dill
citronskivor

Servera med:

sallad

Ugn: 250°

Gör så här

1
Gör crêpes enligt grundreceptet.

2
Fyllning: Skala räkorna, spara några till garnering. Blanda räkor, hollandaisesås och hackad dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg en sked räkfyllning på den ogräddade sidan av pannkakorna och vik samman till ett paket. Lägg över på ett smort ugnsfast fat. Pensla med smält smör och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält och crêpesen är genomvarma, ca 10 minuter. Garnera med räkor, dill och citronskivor. Servera med sallad.

Scroll to Top