Crêpes med räkfyllning

Du behöver Crêpes: 2 dl mjölk 1 dl vetemjöl 1 st ägg 1 msk matfett flytande 2 krm salt Räkfyllning: 200 g skalade räkor ca...

Du behöver

Crêpes:

2 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 st ägg
1 msk matfett flytande
2 krm salt

Räkfyllning:

200 g skalade räkor ca 5oo g oskalad vikt
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
2 msk vetemjöl
1 msk hackad dill
salt och peppar

Gratinering:

2 dl ost riven lagrad

Servera med:

rucolasallad
cocktailtomater

Gör så här

1
Crêpes: Vispa 1 dl mjölk och mjöl till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och ägg och vispa till en slät smet. Tillsätt matfett och salt.

2
Grädda 6 tunna crêpes i en stekpanna. Lägg upp på fat med en remsa smörpapper mellan lagren.

3
Räkfyllning: Tina räkorna om de är frysta och låt dem rinna av. Vispa samman grädde, fond och mjöl i en kastrull och låt koka 3 minuter under omrörning. Tillsätt räkor och dill och låt såsen bli varm. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg en stor sked fyllning på varje crêpe och rulla ihop till paket. Lägg dem i en smord ugnsfast form och stör över osten. Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 minuter tills osten får färg. Servera med rucolasallad och cocktailtomater.

Scroll to Top