RECEPT FRÅN
Crêpes med räkfyllning
Foto: Thomas Carlén
Okänd
2 portioner
Du behöver
- 2 dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 msk matfett flytande
- 2 krm salt
- 200 g skalade räkor ca 5oo g oskalad vikt
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk kycklingfond
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk hackad dill
- salt och peppar
- 2 dl ost riven lagrad
- rucolasallad
- cocktailtomater
Crêpes:
Räkfyllning:
Gratinering:
Servera med:
Gör så här
1
Crêpes: Vispa 1 dl mjölk och mjöl till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och ägg och vispa till en slät smet. Tillsätt matfett och salt.
2
Grädda 6 tunna crêpes i en stekpanna. Lägg upp på fat med en remsa smörpapper mellan lagren.
3
Räkfyllning: Tina räkorna om de är frysta och låt dem rinna av. Vispa samman grädde, fond och mjöl i en kastrull och låt koka 3 minuter under omrörning. Tillsätt räkor och dill och låt såsen bli varm. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg en stor sked fyllning på varje crêpe och rulla ihop till paket. Lägg dem i en smord ugnsfast form och stör över osten. Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 minuter tills osten får färg. Servera med rucolasallad och cocktailtomater.