RECEPT FRÅN HJ

Crêpes med räkfyllning

Foto: Thomas Carlén

Okänd
2 portioner

Du behöver

    Crêpes:

  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 msk matfett flytande
  • 2 krm salt
  • Räkfyllning:

  • 200 g skalade räkor ca 5oo g oskalad vikt
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • Gratinering:

  • 2 dl ost riven lagrad
  • Servera med:

  • rucolasallad
  • cocktailtomater

Gör så här

1
Crêpes: Vispa 1 dl mjölk och mjöl till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och ägg och vispa till en slät smet. Tillsätt matfett och salt.
2
Grädda 6 tunna crêpes i en stekpanna. Lägg upp på fat med en remsa smörpapper mellan lagren.
3
Räkfyllning: Tina räkorna om de är frysta och låt dem rinna av. Vispa samman grädde, fond och mjöl i en kastrull och låt koka 3 minuter under omrörning. Tillsätt räkor och dill och låt såsen bli varm. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg en stor sked fyllning på varje crêpe och rulla ihop till paket. Lägg dem i en smord ugnsfast form och stör över osten. Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 minuter tills osten får färg. Servera med rucolasallad och cocktailtomater.

Recept