Crêpes med laxfyllning

crêpes, se grundrecept

Du behöver

Fyllning:

3 st hårdkokta ägg
50 g bladspenat lösfryst
200 g kallrökt lax
1 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
2 msk gräslök skivad
1 msk hackad dill
salt peppar

Gratinering:

1 msk smält smör
2 dl riven ost 28 %

Servera med:

sallad

Ugn: 250°

Gör så här

1
Gör crêpes enligt grundreceptet.

2
Fyllning: Skala och hacka äggen. Tina spenaten i en skål i mikron, ca 30 sekunder. Krama ur vattnet och grovhacka spenaten. Hacka laxen. Blanda, ägg, spenat, lax, crème fraiche, majonnäs, gräslök, dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg en sked av laxfyllningen på den ogräddade sidan av pannkakorna och vik samman till ett paket. Lägg över på ett smort ugnsfast fat. Pensla med smält smör och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält och crêpesen är genomvarma, ca 10 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top