Crêpes med kycklingfyllning

Du behöver Pannkakor: 1.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 1 st ägg 1 krm salt 1 msk matfett smält Fyllning: 200 g salladskyckling grillad 5...

Du behöver

Pannkakor:

1.5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 st ägg
1 krm salt
1 msk matfett smält

Fyllning:

200 g salladskyckling grillad
5 cm purjolök
0.5 tsk curry
1 dl lätt crème fraiche
1 dl fryst broccoli tinad
salt och peppar

Gratinering:

1 dl ost riven lagrad

servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pannkakor: Vispa ihop mjöl och 1 1/2 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa ner det smälta matfettet i smeten. Stek tunna pannkakor i en stekpanna och lägg dem på en tallrik med en remsa smörgåspapper emellan.

2
Fyllning: Blanda tärnad salladskyckling, tunt skivad purjolök, curry, crème fraiche och hackad broccoli i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg en sked av fyllningen på varje pannkaka. Vik in sidorna och rulla ihop till paket. Lägg crêpsen i en smord ugnssäker form.

4
Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält och fått fin färg. Servera med en sallad till.

Scroll to Top