Cowboyköttbullar i tomatsås med vita bönor

Du behöver ägg 1 dl ströbröd 1 dl mjölk 500 g nötfärs vitlöksklyftor 1 msk oregano 2 tsk paprikapulver 1 tsk salt 1 msk olja...

Du behöver

  • ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g nötfärs
  • vitlöksklyftor
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja

Tomatsås

gul lök
1 dl barbequesås
500 g passerade tomater
1 burk sköljda vita bönor

Gör så här

1

Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en bunke och låt dra några minuter. Tillsätt nötfärs, vitlök och kryddor. Forma stora köttbullar och stek dem runt om i olja tills de fått fin färg men inte är genomstekta.

2

Stek löken i bbq-sås på svag värme i en vid kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt passerade tomater, koka upp och sjud ca 10 minuter. Rör i de sköljda bönorna och lägg i köttbullarna, sjud ytterligare ca 10 minuter under lock. Servera med grönsallad och gärna med en bit bröd, bulgur eller pasta.

Scroll to Top