Du behöver
- ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 500 g nötfärs
- vitlöksklyftor
- 1 msk oregano
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 msk olja
Tomatsås
gul lök
1 dl barbequesås
500 g passerade tomater
1 burk sköljda vita bönor
Gör så här
Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en bunke och låt dra några minuter. Tillsätt nötfärs, vitlök och kryddor. Forma stora köttbullar och stek dem runt om i olja tills de fått fin färg men inte är genomstekta.
Stek löken i bbq-sås på svag värme i en vid kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt passerade tomater, koka upp och sjud ca 10 minuter. Rör i de sköljda bönorna och lägg i köttbullarna, sjud ytterligare ca 10 minuter under lock. Servera med grönsallad och gärna med en bit bröd, bulgur eller pasta.