Du behöver
- 500 g fil i bitar
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 1 msk smör
- 3 dl rosévin
- 2 msk kycklingfond konc
- 1 msk japansk soja
- 1 st lagerblad
- 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
- 1 tsk färsk rosmarin hackad eller 2 krm torkad
- 120 g kotlettbacon strimlat
- 2 st schalottenlökar delade
- 2 st vitlöksklyftor skivade
- 1 st purjolök i bitar
- 150 g champinjoner delade
- 2 tsk majsstärkelse
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Salta och peppra kycklingbitarna. Bryn bitarna runt om i smör och lägg över dem i en gryta.
2
Häll på rosévinet. Tillsätt kycklingfond, soja, lagerblad, timjan och rosmarin. Låt sjuda under lock, ca 5 minuter.
3
Stek under tiden kotlettbacon, lök, purjolök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt den sjuda i ytterligare 5 minuter. Så långt kan du förebereda.
4
Red av grytan före serveringen med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Låt det koka upp. Dekorera med timjan och rosmarin.
5
Servera med kokt potatis eller baguette och sallad.