Coq au vin rosé

Den här grytan är allra godast om man förbereder den dagen innan och låter den stå kallt över natten. Då hinner köttet dra till sig alla goda smaker.

Du behöver

  • 500 g fil i bitar
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk smör
  • 3 dl rosévin
  • 2 msk kycklingfond konc
  • 1 msk japansk soja
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk färsk rosmarin hackad eller 2 krm torkad
  • 120 g kotlettbacon strimlat
  • 2 st schalottenlökar delade
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 1 st purjolök i bitar
  • 150 g champinjoner delade
  • 2 tsk majsstärkelse

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Salta och peppra kycklingbitarna. Bryn bitarna runt om i smör och lägg över dem i en gryta.

2
Häll på rosévinet. Tillsätt kycklingfond, soja, lagerblad, timjan och rosmarin. Låt sjuda under lock, ca 5 minuter.

3
Stek under tiden kotlettbacon, lök, purjolök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt den sjuda i ytterligare 5 minuter. Så långt kan du förebereda.

4
Red av grytan före serveringen med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Låt det koka upp. Dekorera med timjan och rosmarin.

5
Servera med kokt potatis eller baguette och sallad.

Scroll to Top