Coq au vin med kycklingfilé

En snabblagad klassiker som har god smak av bacon, vin och lagerblad.

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé eller lårfilé
  • salt peppar
  • smör eller margarin till stekning
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk soja
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 140 g tärnat bacon
  • 150 g champinjoner
  • 100 g smålök
  • 3 st morötter
  • 1 msk majsstärkelse Maizena

Servera med:

klyftpotatis
haricots verts

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Salta och peppra och bryn bitarna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.

2
Tillsätt vin, vatten, fond, soja, lagerblad och timjan och koka i 5 minuter.

3
Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök, bacon, svamp och smålök och tillsätt till grytan.

4
Skala och skär morötterna i bitar och tillsätt till i grytan. Koka i 15 minuter.

5
Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och kokta haricots verts.

Scroll to Top