Du behöver
- 600 g kycklingfilé eller lårfilé
- salt peppar
- smör eller margarin till stekning
- 3 dl rödvin
- 1 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 msk soja
- 2 st lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 140 g tärnat bacon
- 150 g champinjoner
- 100 g smålök
- 3 st morötter
- 1 msk majsstärkelse Maizena
Servera med:
klyftpotatis
haricots verts
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Salta och peppra och bryn bitarna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.
2
Tillsätt vin, vatten, fond, soja, lagerblad och timjan och koka i 5 minuter.
3
Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök, bacon, svamp och smålök och tillsätt till grytan.
4
Skala och skär morötterna i bitar och tillsätt till i grytan. Koka i 15 minuter.
5
Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och kokta haricots verts.