Coq au vin med kyckling

En fransk klassiker! I originalreceptet används tupp men vi har istället använt kycklinglår.

Du behöver

  • 1 kg kycklingklubbor eller kycklinglår
  • smör till stekning
  • 3 st röd lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 140 g bacon
  • 3 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 st lagerblad
  • 2 tsk majsstärkelse Maizena
  • salt och svartpeppar
  • hackad persilja

Servera med:

kokt ris couscous eller kokt potatis

Gör så här

1

Bryn kycklingklubborna i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.

2

Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär baconet i ca 2 cm breda bitar. Fräs lök, vitlök och bacon i en stekpanna med lite smör och lägg över i grytan med kycklingen.

3

Tillsätt vin, vatten, tomatpuré, soja och lagerblad, och låt sjuda på svag värme, ca 20 minuter. Rör ut maizenan i ett par matskedar vatten och rör ner i grytan. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme, ca 10 minuter. Strö över persilja. Servera med kokt ris, couscous eller kokt potatis.


Kommentar:
Tips! Det går bra att variera grytan genom att använda andra delar av kycklingen, t ex kycklingfilé.

Scroll to Top