Du behöver
- 1 kg kycklingklubbor eller kycklinglår
- smör till stekning
- 3 st röd lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 140 g bacon
- 3 dl rödvin
- 3 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk kinesisk soja
- 2 st lagerblad
- 2 tsk majsstärkelse Maizena
- salt och svartpeppar
- hackad persilja
Servera med:
kokt ris couscous eller kokt potatis
Gör så här
Bryn kycklingklubborna i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.
Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär baconet i ca 2 cm breda bitar. Fräs lök, vitlök och bacon i en stekpanna med lite smör och lägg över i grytan med kycklingen.
Tillsätt vin, vatten, tomatpuré, soja och lagerblad, och låt sjuda på svag värme, ca 20 minuter. Rör ut maizenan i ett par matskedar vatten och rör ner i grytan. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme, ca 10 minuter. Strö över persilja. Servera med kokt ris, couscous eller kokt potatis.
Tips! Det går bra att variera grytan genom att använda andra delar av kycklingen, t ex kycklingfilé.