Du behöver
- 1 kg plommon och aprikoser
- 4 msk strösocker
- smör till formen
Smet
3 st Àgg
3 dl mjölk
1.33 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering och servering
socker
mynta
vaniljglass
Ugn: 175°
Gör sÄ hÀr
Dela och kÀrna ur frukten. Blanda frukt och socker i en smord ugnssÀker form.
SĂ€tt formen i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Rör om 1â2 gĂ„nger under tiden.
Smet: Vispa ihop Àgg och 3 msk av mjölken. Vispa i socker, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör i resten av mjölken.
Fördela smeten över frukten. GrÀdda i mitten av ugnen i 25 minuter eller tills smeten stannat och fÄtt fÀrg.
Garnering och servering: Strö över socker och mynta, servera med vaniljglass.