Clafoutis med plommon och aprikoser

Den krÀmiga franska desserten clafoutis pÄminner om en ugnspannkaka med frukt i. HÀr har vi anvÀnt plommon och aprikoser. Servera med vaniljglass.

Du behöver

  • 1 kg plommon och aprikoser
  • 4 msk strösocker
  • smör till formen

Smet

3 st Àgg
3 dl mjölk
1.33 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering och servering

socker
mynta
vaniljglass

Ugn: 175°

Gör sÄ hÀr

1

Dela och kÀrna ur frukten. Blanda frukt och socker i en smord ugnssÀker form.

2

SĂ€tt formen i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Rör om 1–2 gĂ„nger under tiden.

3

Smet: Vispa ihop Àgg och 3 msk av mjölken. Vispa i socker, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör i resten av mjölken.

4

Fördela smeten över frukten. GrÀdda i mitten av ugnen i 25 minuter eller tills smeten stannat och fÄtt fÀrg.

5

Garnering och servering: Strö över socker och mynta, servera med vaniljglass.

Scroll to Top