RECEPT FRÅN HJ

Citrusmarinerad ­sommarkyckling

Kycklingen serveras kall och tillagas med fördel i förväg.

Av . Foto: Thomas Carlgren

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • olivolja
  • salt och peppar
  • Marinad

  • skal av 1 citron
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 1.25 dl olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 tsk grovmortlad rosé
  • 2 tsk grovmortlade korianderfrön
  • 1 st skivad röd knipplök
  • 1.5 dl strimlad salladslök
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl hackad persilja
  • 1 st strimlad röd chilifrukt
  • 1 dl delade jordgubbar
  • Garnering

  • nektarin
  • jordgubbar
  • 1 st skivad röd chilifrukt
  • strimlad salladslök
  • persilja
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Marinad: Skala citronen med potatisskalare. Strimla skalet tunt. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Krydda med salt och peppar.

2

Putsa kycklingfiléerna. Dela dem på längden och bryn hastigt i olivolja. Krydda med salt och peppar.

3

Lägg filéerna på en plåt med bakplåtspapper. Stick en termometer i den tjockaste delen.

4

Efterstek mitt i ugnen till en innertemperatur på 72°. Låt svalna.

5

Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll i marinaden.

6

Marinera några timmar i kylen, gärna över natten. Vänd filéerna ett par gånger.

7

Lägg kyckling och marinad i en form.

8

Garnering: Garnerna med nektarin, jordgubbar, chili, salladslök och persilja.

9

Servera med t.ex. potatissallad eller rostad potatis.



Recept