Du behöver
- 600 g kycklingbröstfilé
- olivolja
- salt och peppar
Marinad
skal av 1 citron
0.5 dl pressad citronsaft
1 dl pressad apelsinsaft
1.25 dl olivolja
1 tsk flytande honung
2 tsk grovmortlad rosé
2 tsk grovmortlade korianderfrön
1 st skivad röd knipplök
1.5 dl strimlad salladslök
2 st hackade vitlöksklyftor
1.5 dl hackad persilja
1 st strimlad röd chilifrukt
1 dl delade jordgubbar
Garnering
nektarin
jordgubbar
1 st skivad röd chilifrukt
strimlad salladslök
persilja
Ugn: 150°
Gör så här
Marinad: Skala citronen med potatisskalare. Strimla skalet tunt. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Krydda med salt och peppar.
Putsa kycklingfiléerna. Dela dem på längden och bryn hastigt i olivolja. Krydda med salt och peppar.
Lägg filéerna på en plåt med bakplåtspapper. Stick en termometer i den tjockaste delen.
Efterstek mitt i ugnen till en innertemperatur på 72°. Låt svalna.
Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll i marinaden.
Marinera några timmar i kylen, gärna över natten. Vänd filéerna ett par gånger.
Lägg kyckling och marinad i en form.
Garnering: Garnerna med nektarin, jordgubbar, chili, salladslök och persilja.
Servera med t.ex. potatissallad eller rostad potatis.