Citruskaka med vit choklad och marshmallows

En lätt och luftig kaka med uppfriskande smak av citron och apelsin. Toppa med glasyr gjord på vit choklad och dekorera med söta minimarshmallows.

16 bitar

Du behöver

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • ½ dl pressad citronsaft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver

Glasyr

150 g vit choklad
125 g färskost
1 dl vispgrädde
1 msk florsocker

Garnera med

minimarshmallows

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör i apelsin- och citronsaft. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.

2

Häll smeten i en form, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

3

Glasyr: Smält chokladen över vattenbad. Rör ofta så att den inte bränner vid. Vispa ner chokladen i färskosten. Vispa grädde och florsocker och blanda med chokladsmeten.

4

Bred glasyren över kakan och strö på marshmallows. Skär kakan i rutor.

Scroll to Top