Citronskum med mangoslice

Servera gärna i höga glas, typ martiniglas, så ser desserten extra festlig ut.

Du behöver

  • 3 st ägg delade i gulor och vitor
  • strösocker + 1 dl
  • 200 g philadelphiaost naturell
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • 1 st mango burk konserverad
  • färsk mynta eller citronmeliss

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa gulor och 1/2 dl strösocker så att det blir pösigt. Tillsätt philadelphiaosten, citronskal och -saft och rör om.

2
Vispa vitor och resten av sockret till hårt skum. Vänd försiktigt ner en del av äggviteskummet och mjuka upp smeten. Vänd ner resten av äggviteskummet så att du får ett jämnt skum.

3
Lägg upp i höga dessertglas och ställ dem kallt i kylen 1 timme. Garnera med tunt skivad mango och mynta före serveringen.


Kommentar:
Det är viktigt att skål och vispar är riktigt rena och torra för att få ett hårt äggviteskum.

Scroll to Top