RECEPT FRÅN HJ

Citronrutor med mördegsbotten

På grund av ett tekniskt problem har antalet ägg fallit bort i det här receptet. Rätt antal ska vara 3 ägg.

Okänd
36 stycken

Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 200 g smör
  • Fyllning

  • ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal av 2 citroner
  • 1 dl pressad citronsaft
  • Garnering

  • florsocker
  • Rosa pulver från Odense

Gör så här

1

Blanda snabbt samman mjöl, socker och smör till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en form, 23x23 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ formen i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

2

Förgrädda bottnen i nedre delen av ugnen i 10 minuter.

3

Rör samman ägg (3 st) och socker i en skål. Blanda i mjöl, vaniljsocker, citronskal och saft.

4

Häll fyllningen i formen och grädda klart i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär i bitar. Sikta över florsocker.


Recept