RECEPT FRÅN
Citronrutor med maräng
En saftig kaka med frasigt marängtäcke.
Av Kerstin Svensson. Foto: Olof Abrahamsson
Okänd
40 bitar
Du behöver
- 250 g rumsvarmt smör
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 3 st äggulor
- skalet från 1 citron
- 0.5 dl citronsaft
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 st äggvitor
- 1.5 dl strösocker
- apelsinrasp
Maräng
Garnera med
Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt ägg, äggulor, citronskal och citronsaft och vispa till en porös smet.
2
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Bred ut smeten i en liten långpanna, 34 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper.
3
Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng.
4
Bred marängen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Garnera med apelsinrasp.