Citronrutor med maräng

En saftig och mjuk kaka med frisk smak av citron. Du bakar den enkelt i långpanna. Citronkakan toppas med ett frasigt marängtäcke. Det blir en härlig kombination av sött och syrligt, mjukt och frasigt.

40 bitar

Du behöver

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • skalet från 1 citron
  • 0.5 dl citronsaft
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Maräng

3 äggvitor
1.5 dl strösocker

Garnera med

apelsinrasp

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt ägg, äggulor, citronskal och citronsaft och vispa till en porös smet.

2

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Bred ut smeten i en liten långpanna, 34 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper.

3

Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng.

4

Bred marängen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Garnera med apelsinrasp.

Scroll to Top