RECEPT FRÅN HJ

Citronrulltårta med hallonmousse

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl Kungsörnen
  • 2 st citron rivet skal
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Fyllning:

  • 3 st gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl hallonsylt
  • 125 g frysta hallon
  • Ugn: 225°

    1 rulltårta

Gör så här

1
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Vänd ner mjöl, rivet ci-tronskal och pressad citronsaft.
2
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 7 minuter.
3
Strö strösocker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet från kakan. Låt kakan kallna.
4
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i en kopp i mikron, i ca 10 sekunder på full ef-fekt. Låt svalna något. Vispa grädden och blanda med hallonsylt. Tillsätt gelatinet i en jämn stråle och vispa under tiden. Låt moussen stå i kylen i ca 30 minuter.
5
Bred hallonmoussen över den kalla kakan. Fördela hallon vid den ena långsidan. Rulla ihop rulltårtan från långsidan med hallonen. Linda in rulltårtan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.

Recept