Citronpannacotta med persikosalsa

Du behöver 2 dl vispgrädde 0.5 st vaniljstång 1 dl gelésocker multi 0.5 st citron rivet skal 2 dl turkisk yoghurt Persikosalsa: 2 st persikor...

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 dl gelésocker multi
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 2 dl turkisk yoghurt

Persikosalsa:

2 st persikor eller nektariner
0.25 st cantaloupemelon
2 msk honung gärna akaciehonung
1 st lime rivet skal och pressad saft

Gör så här

1
Blanda grädde, snittad vaniljstång, gelésocker multi och citronskal i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka 1/2 minut.

2
Ta kastrullen från plattan. Tillsätt yoghurt och rör om. Sila blandningen och häll upp i små glasburkar eller glas. Låt stelna i kylen, 1–2 timmar.

3
Persikosalsa: Skölj, dela och kärna ur persikor och melon och skär i små tärningar. Blanda persikor, melon honung, limeskal och limesaft.

Scroll to Top