Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 msk socker
Ugn: 200°
Citronkräm:
2 st citron
3 dl mjölk
1 dl florsocker
4 msk potatismjöl
3 st äggulor stora
1 msk smör
Garnering:
0.5 l hallon
Det här behövs för 6-8 bitar:
Gör så här
1
Blanda samman mjölet med socker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg.
2
Tryck ut degen i en pajform och nagga botten. Ställ formen kallt ca 30 minuter.
3
Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15-18 minuter eller tills det har fin färg.
4
Riv citronskalet på den ena citronen. Pressa saften från båda citronerna.
5
Vispa samman citronsaften med mjölk, florsocker och potatismjöl i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning till en krämig konsistens. Ta kastrullen från värmen.
6
Tillsätt 1 äggula i taget unde rkraftig omrörning. Rör ner smöret och citronskal. Låt krämen svalna.
7
Bred ut krämen i det gräddade pajskalet. Garnera med hallon.